MONOPOL ostaje bez svojih čuvenih novčanica

Kompanija HASBRO, odlučla je da promeni izgled i pravila svoje čuvene društvene igre uoči svog 82. rođendana, najavljujući novo izdanje pod nazivom Ultimate banking edition.

Naime, u duhu promena koje se dešavaju u svetu i trendova povećanja obima elektronskih transakcija naspram gotovinskih, koje postepeno vode ka ukidanju keša i uvođenju isključivo elektronskog plaćanja, Monopol je odlučio da se na vreme pozicionira među mlađom generacijom koja nema odnos prema novčanicama.

Dodatni motiv tvoraca nove igre je da se onemogući igračima da skrivaju svoj kapital, već će stanje računa svakog od učesnika biti transparentno.

Promena je utoliko veća zbog toga što su novčanice Monopola sa svojim jedinstvenim dizajnom godinama bile zaštitni znak ove igre i sinonim za novac namenjen igri.

Umesto gotovine od sada će svaki takmičar imati ATM elektronsku karticu koja će biti dopunjena određenim novčanim iznosom na početku igre i kojom će vršiti plaćanja. Svaka nepokretnost koja se kupuje ima svoju vlasničku kartu na kojoj je barkod. Očitavanjem barkoda, automatski se očitava cena i vrši transakcija.

Igri su dodati i nepredviđeni životni događaji koji utiču na cenu nepokretnosti, kao u stvarnom svetu, što će Monopol učiniti interesantnijim. Šuška se da će u igru biti uključeni nazivi nekretnina kao što su Wall street, Liberty street i Maiden Lane, sa novim opcijama u igri koje će omogućiti izazivanje uspona i padova tržišta, odnosno pucanje balona tržišta nekretnina, kao što se u praksi dešava.

Procenjuje se da je Monopol do sada igralo preko milijardu ljudi, u 114 zemalja. Takođe, proglašen je najpopularnijom igrom u SAD, Britaniji, Francuskoj, Kanadi, Italiji, Nemačkoj, Belgiji, ali i u Rusiji i Meksiku. Igra je prevedena na 47 jezika.

Jonathan Berkowitz, iz kompnaije Hasbro, najavljuje mnogo dinamičniju i zanimiljiviju igru nego što je bila do sada.

Da li će se s njim složiti tradicionalisti i ljudi koji su odrasli uz ovu igru, ostaje da se vidi nakon što novi monopol izađe na tržište u jesen 2016, godine.

Jedno je sigurno, nove generacije neće imati problem da odluče u kog igrača imaju najviše poverenja da bude bankar! Bankara više nema.

 

 

Uslovi korišćenja i preuzimanja sadržaja

Sav materijal sadržan na veb sajtu www.foresighter.rs postavljen je isključivo u svrhu informisanja. Sadržaj ne može biti upotrebljen niti shvaćen kao savet, preporuka ili upozorenje. Vlasnik i autor sajta www.foresighter.rs se odriče bilo kakve odgovornosti za bilo koju osobu koja nešto učini ili propusti da učini oslanjajući se na deo ili celokupan sadržaj ove veb prezentacije. Pre korišćenja sadržaja ovog sajta i bilo koje radnje činjenja ili ne činjenja, potrebno je zatražiti profesionalne savete od strane stručnih lica. Kompletan sadržaj pripada vlasniku i uređivaču veb sajta www.foresighter.rs. Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo u obimu u kom je to potrebno i nа nаčin koji ne ugrožаvа legitimne interese аutorа i integritet sаmog аutorskog delа, sve u skaldu sa Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Obim preuzetog sadržaja za koji nije potrebna posebna saglasnost, autor ograničava na 300 karaktera. Uz svako citiranje ili preuzimanje sadržaja, neophodno je na početku i na kraju citata označiti izvor informacije, a ukoliko se preuzeti sadržaj objavljuje na internetu, potrebno je obezbediti i povratni link ka izvoru informacije na oba mesta kao i ime autora. Uživajte u čitanju.

Online blog magazin o investiranju u prave vrednosti - The Foresighter